Avantajele tiglei metalice Rodach

 
 
Durabilitate – nu exista alt material mai rezistent la variatiile de temperatura cald-rece, vant, ploaie, gheata, zapada decat tabla zincata prevopsita. Tabla prevopsita are o garantie de rezistentã chiar si de 60 de ani, daca stratul de vopsea ajunge la 80 microni.

Aspect – tigla metalica Rodach are o forma eleganta si un aspect arhitectural. Tigla metalica nu necesita masuri speciale de intretinere.

Etanseitate – datorita formei geometrice concave a zonei de imbinare, rezultata in urma operatiei de presare, la suprapunerea placilor de tigla se asigura o etanseizare perfecta in aceasta zona, impiedicand patrunderea apei sau a vaporilor de apa, anulandu-se astfel conditiile de formare a condensului.

Economice – pe termen lung, sistemele de invelitori metalice se dovedesc a fi cele mai economice, deoarece:

• Timpii si costurile aferente montajului sunt reduse considerabil datorita faptului ca tigla metalica se produce la dimensiuni particularizate pentru fiecare proiect, la orice lungime minima de 0,8 m si lungime maxima limitata de posibilitatile tehnice de manevrare in santier, ale clientului. In acest fel, timpul de montaj si manopera sunt mult mai mici in comparatie cu alte produse;
• Costuri generate de pierderi materiale aproape zero, datorita posibilitatii de optimizare a produselor pentru fiecare proiect in parte;
• Costuri de intretinere zero, datorita stratului de polyester;
• Consum de energie electrica mai mic cu cca 30% - 40% ca urmare a utilizarii aparatelor producatoare de aer conditionat in conditii de temperatura ridicata. In cazul folosirii unor culori deschise, stratul de vopsea cu rezistenta la UV, aplicat pe tabla de otel zincata are rolul de a reflecta energia solara fara ca aceasta sa fie transferata in interiorul locuintei;
• Nivelul primelor de asigurare – sunt tari unde prima de asigurare a unei locuinte dotate cu acoperis metalic este cu cca 30% mai mica fata de asigurarea unei locuinte dotate cu alte sisteme de acoperis.

Acoperire usoara – greutatea materialelor solicitate pentru acoperirea cu tigla metalica a unui acoperis este cu 1/8 - 1/3 mai usoara decat in cazul materialelor conventionale (ceramicã si tigla din beton).

Continut reciclabil – ecologic – tabla este 100% reciclabila atunci cand este inlaturata de pe acoperis. .

Principalele beneficii