Avantajele țiglei metalice Rodach

 
 
Durabilitate – nu există alt material mai rezistent la variațiile de temperatura cald-rece, vânt, ploaie, gheață, zăpadă decât tabla zincată prevopsita. Tabla prevopsita are o garanție de rezistentã chiar și de 60 de ani, dacă stratul de vopsea ajunge la 80 microni.

Aspect – țigla metalică Rodach are o formă elegantă și un aspect arhitectural. Țigla metalică nu necesită măsuri speciale de întreținere.

Etanșeitate – datorită formei geometrice concave a zonei de îmbinare, rezultată în urmă operației de presare, la suprapunerea plăcilor de țiglă se asigură o etanseizare perfectă în această zonă, împiedicând pătrunderea apei sau a vaporilor de apă, anulându-se astfel condițiile de formare a condensului.

Economice – pe termen lung, sistemele de învelitori metalice se dovedesc a fi cele mai economice, deoarece:

• Timpii și costurile aferente montajului sunt reduse considerabil datorită faptului că țigla metalică se produce la dimensiuni particularizate pentru fiecare proiect, la orice lungime minimă de 0,8 m și lungime maximă limitată de posibilitățile tehnice de manevrare în șantier, ale clientului. În acest fel, timpul de montaj și manoperă sunt mult mai mici în comparație cu alte produse;
• Costuri generate de pierderi materiale aproape zero, datorită posibilității de optimizare a produselor pentru fiecare proiect în parte;
• Costuri de întreținere zero, datorită stratului de polyester;
• Consum de energie electrică mai mic cu cca 30% - 40% că urmare a utilizării aparatelor producătoare de aer condiționat în condiții de temperatura ridicată. În cazul folosirii unor culori deschise, stratul de vopsea cu rezistență la UV, aplicat pe tabla de oțel zincată are rolul de a reflecta energia solară fără că aceasta să fie transferată în interiorul locuinței;
• Nivelul primelor de asigurare – sunt țări unde prima de asigurare a unei locuințe dotate cu acoperiș metalic este cu cca 30% mai mică față de asigurarea unei locuințe dotate cu alte sisteme de acoperiș.

Acoperire ușoară – greutatea materialelor solicitate pentru acoperirea cu țiglă metalică a unui acoperiș este cu 1/8 - 1/3 mai ușoară decât în cazul materialelor convenționale (ceramică și țiglă din beton).

Conținut reciclabil – ecologic – tabla este 100% reciclabilă atunci când este înlăturată de pe acoperiș. .

Principalele beneficii